איך אתם שמים בושם?
רובנו לומד את ההרגל המגונה של פיזור עננת בושם באוויר, ואז פיזית להיכנס לתוכה כדי "לספוג" את הריח. אחרים מנסים שיטות יותר הגיוניות, כגון השפרצת כמות מסוימת של בושם על הפנים, מריחת הבושם על חלקים שונים בגוף או אפילו על הבגדים.
אז לידיעתכם, גברים יקרים – ככה לא שמים בושם. בשמים פועלים ביעילות במיקומים מסוימים, בעוצמה משתנה לאורך זמן. ברגע שתדעו היכן וכמה בושם לשים, כבר עשיתם את רוב העבודה.
מומחי האופנה של יוסי בן נון חשים לעזרתכם, כדי שגם פה תצאו כשידכם על העליונה.
רגע לפני שאתם משתמשים בבושם, הקדישו כמה רגעים לשאלה עבור מה אתם עושים זאת. האם מדובר בריאיון עבודה או אולי פשוט עוד יום עבודה רגיל? האם מדובר בדייט? אולי סתם בא לכם להריח טוב גם כשאתם בבית?
נניח לרגע שמדובר בריאיון עבודה. אתם נכנסים למשרד הקטן של המראיין/ת, אבל מכיוון שהאף שלכם כבר התמלא בריח של הבושם עוד מהבית – אתם לא מודעים לכך ששמתם יותר מדי ממנו. ריח חזק מדי של בושם עלול להיות בעיה, ואתם עלולים שלא לקבל את המשרה רק בגלל העובדה הפשוטה הזו.
יש בשמים קלילים ונעימים לעומת כאלה שמגיעים עם ריח דומיננטי יותר. יש בשמים שמתאימים לכל אחד, ויש כאלה שהריח שלהם טוב רק לאנשים מסוימים. התנסו במספר בשמים שונים, בקשו חוות דעת מחברים, בני משפחה וקולגות לעבודה – ודעו איזה בושם מריח עליכם הכי טוב.
לא שופטים ספר לפי הכריכה, וגם לא בושם לפי הבקבוק. לעיתים קרובות מאוד, בשמים שונים עשויים להיראות דומים – אבל למעשה, בכל הנוגע למרכיביהם, הם שונים לחלוטין.
הסוג הראשון כולל את הבשמים האיכותיים ביותר, שמכילים תמציות ריח ושמנים בריכוז של 20% עד 40% בערך. באנגלית הם נקראים Perfume וזמן הנדיפות שלהם הוא בדרך כלל 24 שעות.
הסוג השני של בשמים נקרא "או דה פרפום" (Eau de Parfum), עם ריכוז שמנים ותמציות של 15% עד 20% וזמן נדיפות של 8 שעות בערך.
הסוג השלישי נקרא "או דה טואלט" (Eau De Toilette), המכילים תמציות ריח ושמנים בריכוז של 5% עד 15%, עם זמן נדיפות של כ3- עד 4 שעות.
הסוג הרביעי נקרא "או דה קולון" (Eau De Cologne) עם ריכוז של 2% עד 4% חומרים פעילים, וזמן נדיפות ממוצע של שעתיים בערך.
הסוג החמישי והחלש ביותר נקרא "או פרש" (Eau Fraiche) עם ריכוז חומרים של 1% עד 3% בלבד, וזמן נדיפות של שעה.
חשוב לזכור שלא מדובר במדע מדויק – לעיתים תוכלו למצוא דה טואלט ממותג אחד שמריח חזק יותר מבושם של מותג אחר. למרות זאת, הסיווג הזה נותן אינדיקציה ראשונית לגבי איכות וחוזק הבושם המדובר.
כפי שראינו בסעיף הקודם, לכל בושם יש משך זמן מסוים בו הוא מתנדף, ובא באינטראקציה עם הסביבה. האם אנשים אחרים יכולים להריח את הבושם בו השתמשתם?
רוב הבשמים מתנדפים לאוויר ב-3 תזמונים נפרדים, או בשלוש שכבות ריח:
השכבה העליונה היא הריח הראשוני ביותר שמגיע לאף, והוא נמשך בין 15 דקות לשעתיים. בשכבת ריח זו מופיעים הריחות הקלילים והפרחוניים יותר בבושם.
שכבת הריח האמצעית מפגינה את הריחות המרכזיים של הבושם. ריחות אילו מתפתחים אחרי שהתפוגגה שכבת הריח הראשונה, לאחר כ-30 דקות בממוצע, והם נמשכים בין 3 עד 5 שעות. ריחות אילו הם פרחוניים חזקים ודומיננטיים יותר.
שכבת הריח השלישית והאחרונה היא זו ש"מצמידה" את הבושם אל העור, וקובעת כמה זמן הריח שלו ימשיך להיות מורגש. ריחות אילו מופיעים רק אחרי שהבושם נמצא על העור משך זמן מה, והם נמשכים בין 5 ל-10 שעות. הריחות האופייניים בשלב האחרון הם וניל, טבק, מושק, עטרן, עץ ועוד.
גברים רבים מגיעים לחנות, בוחרים בושם מסוים ומרססים אותו על חתיכת נייר כדי להריח. זו ממש לא הדרך לדעת האם הבושם נכון עבורכם. בניגוד לעור הגוף, הנייר הוא אלמנט נייטרלי שלא מייצג בצורה נאמנה את הריח של הבושם אחרי שהוא בא במגע עם כימיית העור.
אז במקום להשתמש בשיטה המאוד שטחית הזו לבדיקת הבושם, פשוט נסו אותו על עצמכם. זוכרים את טעות מספר 4? כל בושם מתנדף בכמה שכבות שונות לאורך זמן. אם תסניפו בושם מנייר, פשוט תקבלו רק את שכבת הריח הראשונה ביותר.
בדרך כלל רצוי להיות עקבי בשימוש בבושם – אחרי המקלחת בבוקר, מייד לאחר שהמים התייבשו מגופכם. כמו כן ניתן להשתמש גם לאחר כל מקלחת, לא משנה באיזו שעה של היום (בעיקר במדינות חמות כמו ישראל).
אם בא לכם לתת איזה שפריץ של ריח גם באמצע היום, ללא מקלחת, זה בהחלט אפשרי; אבל קחו בחשבון שהריח מהבוקר עדיין יכול להיות מורגש. אם תוסיפו עליו עוד שכבת ריח, אתם עלולים ליצור ריח חזק מדי עבור הסובבים אתכם. שימוש אחרי מקלחת מבטיח שהריח הקודם נשטף לחלוטין מהגוף, וכעת ניתן שוב להשתמש בבושם.
יש בשמים שמספיק להתיז מהם פעם אחת, והם יגיעו גם לקצה השני של החדר; לעומתם יש בשמים שגם אחרי 5 או 7 התזות – עדיין יהיו פחות מורגשים. הממוצע הרצוי הוא בדרך כלל 2 עד 4 התזות בכל מיקום. אבל איפה בדיוק המיקום הנכון?
בדרך כלל רצוי להתיז בושם על האזורים החמים יותר בגוף – כלומר צוואר, מתחת ללסת וכן כתפיים. גם באזורים חמים פחות ניתן ורצוי להשתמש – חזה, זרועות עליונות, מפרקי הזרועות וכן הלאה.
הימנעו מלהתיז בושם על הבגדים; הוא עלול להישאר שם במשך שבועות, ובכלל – הוא לא יקבל את אותו אפקט כמו בהתזה על הגוף. בנוסף רצוי להתיז את הבושם ממרחק של 7 עד 15 סנטימטר מהגוף; תלוי בגודל הפייה וברוחב המתז שיוצא ממנה. אם תתיזו קרוב מדי, אתם עלולים לקבל מנה גדולה מדי של בושם.
בנושא הזה יש ויכוח – חלק טוענים שמריחת הבושם לאחר התזתו, עלולה לשבור את הקשרים המולקולריים בחומר ולפגום ביעילות הבושם. אחרים טוענים שזה שגוי, מכיוון שתידרש מריחה רצינית וחודרנית במיוחד לתוך העור, כדי לגרום לדבר כזה להתרחש.
הדעות חלוקות, לכן נסו בעצמכם והחליטו מה עובד הכי טוב עבורכם.
חשיפה של הבושם לאוויר או לאור השמש, עלולה לפגום בבושם בסופו של דבר. זה נכון בעיקר בנוגע לאור השמש, שחודר אל הנוזל ושובר את המולקולות שבו. מומלץ לאחסון בושם במכל כלשהו במקום מוצל וקריר. בהמשך לנקודה הזו, יש להרחיק את הבושם מטמפרטורה קיצונית – קרה מדי או חמה מדי.
כאשר אנו שומעים את הביטוי "קוד לבוש", סביר להניח שנשייך אותו לחוקים במקום העבודה. למרות שזה בדרך כלל המצב, בדרגות שונות של הקפדה, קוד לבוש יכול להיות רלוונטי גם במצבים ובאירועים חברתיים. כשמדובר בחתונה, למשל, קוד הלבוש עשוי להיות שורת טקסט קצרה המודפסת על גבי ההזמנה. עם זאת צריך…
במבט ראשון, חליפה מורכבת משני חלקים – מקטורן ומכנסיים. עם זאת, שני החלקים הללו מורכבים מארבעה סוגי בדים שונים: כותנה, משי, מוהר (אנגורה) וצמר. ארבעת הבדים האלה נחתכים ל-38 חלקים נפרדים – ותהליך המדידה, העיצוב והחיבור של החלקים האלה דורש לא פחות מ-228 צעדים. ניכר כי דרושה מומחיות ויד…
אופנה יוקרתית יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של אפשרויות. כשזה נוגע לאופנת גברים, פריטי הלבוש היקרים ביותר הם בדרך כלל חליפות מעוצבות שנתפרות על ידי מעצבי עילית. מה הופך חליפה מסוימת ליקרה יותר בהשוואה לאחרות? בדים יקרים ו/או נדירים, עיצוב ביד אומן, תפירה איכותית שאין לה תחליף וכמובן…