בואו נודה על האמת – רובנו לא מורגל בלבישת חליפות; בייחוד לא בישראל החמה, והפחות רשמית בהשוואה למדינות אחרות בעולם. אלא שאצל כל אחד יש פה ושם אירועים שמחייבים לבוש קצת יותר רשמי ומוקפד, ובדיוק פה נכנסת חליפת הגברים לתמונה.
השאלה היא איך אנחנו נראים בחליפה שבחרנו, ואיך אפשר לגרום לכל חליפה לשבת עלינו טוב.
בית האופנה יוסי בן נון הכין עבורכם מדריך ויזואלי שיסביר בדיוק כיצד תוכלו לעשות זאת.
הטבלה נכונה עבור המרת מידות לבגדי גברים – הן חליפות, הן חולצות והן ג'קטים / בלייזרים. בהקשר זה חשוב לציין שבישראל נהוג למדוד לפי תקן הקרוב יותר לתקן האירופאי.
חשוב לזכור שהטבלה הנ"ל היא כללית מאוד, ואינה מספקת מידות מוחלטות המתאימות לכולם. רצוי לוודא את נכונות המידות בעצמכם, או בחנות האופנה בה אתם רוכשים.
כדי לבחור את המידה הנכונה עבורך, יש למדוד את הגוף עם סרט מדידה. הסרט חייב להיות צמוד לגוף בצורה שטוחה לכל אורכו:
מדידת היקף חזה | מדידה סביב החלק הרחב ביותר של החזה, מתחת לזרועות. |
מדידת היקף מותניים | יש למדוד בהתאם למיקום המותניים הטבעי בגוף. |
מדידת אורך הזרוע | יש למדוד מהקצה העליון של הכתף עד למפרק כף היד. |
מדידת אורך הרגל | יש למדוד בחלק הפנימי של הרגל, החל מהחלק הגבוה ביותר באזור המפשעה עד הקרסול. |
לאחר קבלת המידות ניתן להמיר אותן לגדלים המצוינים בטבלה למעלה.
כבר בשלב מדידת החליפה, אנחנו רוצים להגיע למצב בו החליפה יושבת במהודק לגופנו (לא במובן של בגד גוף, אלא במובן שבו אין בד עודף שזולג ונשפך לשום צד או זווית).
משמע שהחליפה מונחת עליך בצורה ישרה ככל הניתן, במצב בו אתה עומד זקוף וידיך נמצאות לצדי הגוף במצב מנוחה. אם החליפה או כמה מחלקיה "נוזלים" במצב עמידה זה, רוב הסיכויים שהיא לא תנוע בנוחות יחד עם תנועות גופך. התאמן בלבישת חליפות במצב עמידה זה, וחפש התאמה טובה לגוף בהתאם לכללים הבאים.
לפני שניגש לפירוט מקיף כיצד יש לבדוק ולהתאים כל חלק בחליפה בנפרד, יש 4 סימני אזהרה עיקריים שניתן לאבחן כבר במבט ראשון.
סוג 1 – סימן האיקס במרכז
אם בעת לבישת החליפה אתם רואים קפלים בצורת איקס סביב הכפתור שאיתו סגרתם את הג'קט, משמע שהחליפה הדוקה מדי. בדרך כלל הדבר מעיד על התאמה לא טובה של הטורסו, ולעיתים מגיע לכדי הפעלת לחץ מיותר על הכתפיים והגב. הלחץ הזה מופעל גם על הכפתור הקדמי, שבשלב כלשהו כנראה עתיד לעוף ממקומו מהר מהצפוי.
סוג 2 – קפלים ובליטות במפגש כתף-שרוול
אם השרוול "נכנס מתחת" לכתף ואז שוב חוזר חזרה ל"מסלול" – כתפי החליפה גדולים מדי למידותיך. משמע שכרית הכתף חורגת מעבר לכתף שלך, ובד השרוול מגיב בהתאם ונכנס תחתיה. מצב דומה יתרחש אם יש לך עמידה מעט שפופה, ואילו החליפה תוכננה למצב עמידה זקוף יותר. בכל מקרה נדרשת כאן חליפה במידה קטנה יותר.
סוג 3 – קפלים ובליטות בכתף העליונה
אם כתף החליפה צוברת בליטות בולטות לעין, המקטורן ככל הנראה גדול מדי בכתפיים. זה יכול להיות בעיית אורך פשוטה, אך רוב הסיכויים שמדובר בחלל פנימי גדול מדי בין החליפה לכתפיים שלך. הכתפיים אינן רחבות מספיק כדי למלא את החליפה. במקום זאת נסה דגם צר יותר או מידה קטנה יותר. אם הקפלים העליונים בכתף מתעקשים להישאר, כנראה שהמותג הספציפי לא מתאים לך.
סוג 4 – שרוולים מסובבים
קפלים ספירליים בצד החיצוני של השרוולים, מתרחשים כאשר זווית הזרועות שלך במצב עמידה זקוף – לא מתאימה לזווית בה נוצרו השרוולים. התוצאה היא שרוולים שנראים כמו ראש של בורג, למרות שידיך נחות לצידי הגוף ואתה עומד זקוף.
תיאורטית אפשר להסיר את השרוולים ולחבר אותם מחדש בזווית שונה, אך זהו תיקון מורכב ולא זול בהחלט. עדיף להמשיך לחפש עד שמוצאים חליפה בה השרוולים יושבים בצורה חלקה וישרה על גבי הזרועות במצב עמידה ישר.
כעת נסביר איך בודקים, מודדים ומתאימים כל חלק בחליפה בנפרד.
התאמה טובה בכתפיים משמע שכתפי החליפה מונחים בצורה ישרה ושטוחה. קו התפירה בכל כתף צריכה להיות באותו אורך בכל צד, ובסיומה להיפגש עם שרוולי הג'קט בדיוק היכן שהזרועות שלך מחוברות לכתפיים.
אם קו התפירה המחבר בין הכתף לשרוולים ארוך או קצר מדי, התוצאה תהיה התאמה גדולה מדי או קטנה מדי למידותיך. זה בדרך כלל בא לידי ביטוי בקפלים מיותרים מהכתף ומטה. מכיוון שההתאמה לכתפיים היא הקשה ביותר לביצוע, יש להתעקש על החלק הזה כבר בשלב המדידות – טרם הרכישה.
החלק האחורי של המכנס צריך להיות בעל צללית חלקה בזמן שהוא מונח מעל הישבן. התאמה טובה משמע שחלק זה במכנס מונח בצורה חופשית כנגד התחתונים, מבלי להיצמד מדי לישבן או להידלדל מטה באזור הירכיים. אפשר לזהות התאמה לא טובה אם יש קפלים אופקיים ממש מתחת לישבן (הגזרה צמודה מדי), או על ידי בד נשפך בצורת קשת הפוכה בחלק האחורי של הירכיים (הגזרה רופפת מדי).
אפשר לעשות תיקון במצב, אך יש גבול לאפשרויות במקרה זה. אם החלק האחורי רופף מדי מלכתחילה, לא תהיה אפשרות לבצע התאמה מבלי למשוך את הכיסים ממקומם. עדיף לרכוש משהו מעט רופף באזור הזה, מאשר משהו צמוד מדי.
כאשר אתה מודד חליפה בעמידה יש לרכוס את הכפתורים. הדבר נועד כדי לבדוק כיצד נראית החליפה על גופך במצב סגור. גם אם מדובר בחליפת 3 כפתורים, רכוס רק את הכפתור הראשון כדי לבצע את הבדיקה. יש לבדוק האם שני צדדי החליפה נפגשים בצורה חלקה ואחידה, בלי שהצווארון ייתלה בצורה רופפת סביב צווארך (גזרה רופפת מדי), ובלי שהחלק התחתון של המקטורן ייראה כמו חצאית (גזרה הדוקה מדי).
הכפתור אמור להיסגר בלי הפעלת לחץ, בלי שנוצרים קפלים המוקרנים החוצה מאזור הרכיסה (צורת האיקס במרכז – ראו תחילת המאמר). מעט רווח בין שני חלקי החליפה הלא רכוסים זה בסדר, אבל אסור ששני החלקים התחתונים מעבר לכפתור הרכוס ייפתחו עד כדי שאפשר לראות את החולצה מתחת (תלוי גם בסיטואציה החברתית בה אתה נמצא). אם שום מדידה לא הולכת בצורה תקינה, עדיף לנסות דגם או מידה אחרים.
רווח של 1.3 סנטימטר בין קצה השרוול בחליפה לקצה השרוול בחולצה שמתחת, הוא פחות או יותר הסטנדרט, אבל לא צריך להיצמד לזה באובססיביות. כל מה שצריך לוודא הוא ששרוול החליפה לא עולה מעל לתפר העליון בשרוול החולצה; או להפך – יורד מתחת לקצה שרוול החולצה לחלוטין, ואף מסתיר מעט את החלק העליון בכף היד. השאירו לפחות מרווח לבן סביר של חולצה גלוי לעין.
אורכה של החליפה הוא פרמטר חשוב מאוד, שלא תמיד מקדישים לו את תשומת הלב הראויה. חליפה טובה צריכה להגיע אל מעבר למתניים, וליפול בניחותא עד לאמצע קו הישבן (היכן שהישבן מתחיל שוב להתעגל כלפי פנים). כשהזרועות מונחות ישר לצדי הגוף בעמידה זקופה, שולי החליפה צריכים להגיע לאמצע כף היד – היכן שהאצבעות מתחברות לכף היד. כל מצב אחר מעיד על חליפה ארוכה או קצרה מדי, ויש לבצע תיקון או לרכוש מידה / גזרה / דגם אחרים.
קפל המכפלת הוא למעשה קמט קטן הנוצר במכנס, קצת מעל למכפלת הטבעית שלו, כאשר הנעליים מונעות מהמכנס לצנוח עד למטה. זהו פיצ'ר קטן ועדין במכנסיים – שקע אופקי קטן או קמט במכנס הוא המצב התקין. הקפל מאפשר למכפלת המכנס לנוח על גבי החלק העליון של הנעל, אך לא מטה מעבר לכך. לעומת זאת – המכנס יכול לצנוח קצת יותר למטה בחלק האחורי של הנעל, כל עוד הוא עדיין נמצא מעל לעקב.
זה אחד מתיקוני החליפה הקלים ביותר לביצוע, ולמעשה מכנסיים נמכרים לעיתים קרובות ללא מכפלת – מתוך ידיעה שברוב המקרים הרוכש ייקח אותם לתיקון ממילא.
קל לזהות צווארון מקטורן מותאם היטב לעומת אחד שאינו מותאם; אבל לזהות מה הבעיה שגורמת לחוסר התאמה – זה כבר יותר קשה. צווארון הג'קט צריך להיות מונח במדויק על גבי צווארון החולצה, שבתורה צריך להיות מונח במדויק על גבי העורף. כל שכבה צריכה לגעת באחרת בקלילות, ללא מרווחים בין אחת לשנייה (אבל גם לא בצורה מהודקת בהגזמה).
אם הצווארון רופף מדי, קל לזהות את הרווח שנוצר בינו לבין העורף. צווארון הדוק מדי קשה יותר לזיהוי בחליפה, אבל בגדול ניתן לראות קפל או בליטה בדיוק מתחת לצווארון.
התאמה לא טובה של צווארון המקטורן משמעה שגודלו לא תואם לצוואר שלך, אבל זה בדרך כלל תוצאה של התאמה שגויה בכתפיים, פאנל אחורי קטן מדי עבורך או אפילו חליפה שנתפרה בזווית שנוטה יותר קדימה או אחורה לעומת היציבה הטבעית שלך. מכיוון שתיקונים מסוגים אלו יקירם ולוקחים זמן, כדאי מאוד לעלות על זה כבר בשלבי המדידה הראשונים.
מחפשים חליפה? זקוקים לייעוץ ולהתאמה אישית?
צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם >>>
כאשר אנו שומעים את הביטוי "קוד לבוש", סביר להניח שנשייך אותו לחוקים במקום העבודה. למרות שזה בדרך כלל המצב, בדרגות שונות של הקפדה, קוד לבוש יכול להיות רלוונטי גם במצבים ובאירועים חברתיים. כשמדובר בחתונה, למשל, קוד הלבוש עשוי להיות שורת טקסט קצרה המודפסת על גבי ההזמנה. עם זאת צריך…
במבט ראשון, חליפה מורכבת משני חלקים – מקטורן ומכנסיים. עם זאת, שני החלקים הללו מורכבים מארבעה סוגי בדים שונים: כותנה, משי, מוהר (אנגורה) וצמר. ארבעת הבדים האלה נחתכים ל-38 חלקים נפרדים – ותהליך המדידה, העיצוב והחיבור של החלקים האלה דורש לא פחות מ-228 צעדים. ניכר כי דרושה מומחיות ויד…
אופנה יוקרתית יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של אפשרויות. כשזה נוגע לאופנת גברים, פריטי הלבוש היקרים ביותר הם בדרך כלל חליפות מעוצבות שנתפרות על ידי מעצבי עילית. מה הופך חליפה מסוימת ליקרה יותר בהשוואה לאחרות? בדים יקרים ו/או נדירים, עיצוב ביד אומן, תפירה איכותית שאין לה תחליף וכמובן…