מכל חלקיה של החליפה, החולצה היא האלמנט שבדרך כלל הכי קל לגהץ וכן זה שאותו יש לגהץ ראשון. טרם הגיהוץ, יש לשים לב לכמה פרטים מקדימים:
1. ככל שגדלה מהירות הסיבוב של מכונת הכביסה, כך ייווצרו יותר קמטים בחולצה שלכם.
2. כאשר החולצה יוצאת מהמכונה והיא עדיין לחה, זה בעצם הזמן הטוב ביותר לגיהוץ הקמטים. אל תגהצו חולצה רטובה ונוטפת.
3. מומלץ לגהץ במקביל מספר חולצות ולא רק חולצה אחת בלבד. כך תחסכו לעצמכם זמן ומאמץ.
4. מומלץ להימנע מייבוש חולצה מכופתרת בייבש כביסה, מכיוון שהוא גורם לבלאי בתדירות גבוהה. למרות זאת למייבש יש בהחלט יתרון משמעותי – הוא מחליק את כל הקמטים.
5. אם תרצו לגהץ חולצה שלא עברה כביסה, הרטיבו אותה עם תרסיס מים, הכניסו לשקית וחכו 10 דקות. לאחר מכן החולצה תהיה לחה מספיק לגיהוץ מוצלח.
עד כאן כמה פרטי מידע מקדימים; כעת ניגש לתהליך הגיהוץ עצמו. ניתן גם לצפות בסרטון ההדרכה באנגלית.
המינימום הדרוש לגיהוץ טוב הוא קרש גיהוץ וכמובן מגהץ. אם אתם ימנים, קצה הקרש צריך לפנות לצד שמאל שלכם; כך יהיה לכם נוח יותר בזמן הגיהוץ.
בדקו את התווית שעל החולצה והגדירו את הטמפרטורה הנכונה במגהץ. בדרך כלל מדובר בהגדרות המתבססות על סוג החומר – כותנה, פשתן, פוליאסטר או שילובי ניילון ברמות שונות. כותנה, למשל, דורשת טמפרטורה גבוהה יחסית; אבל אם החולצה שלכם כוללת שילובי בד שונים, הורידו את הטמפרטורה כדי לא לפגוע בבד.
הביטו היטב בחולצה ובדקו שאין עליה כתמים או סוגי לכלוך אחרים. אם תגהצו את החולצה כשהיא מוכתמת או מלוכלכת, החום פשוט יצמיד וירתך את הלכלוך אל תוך הבד – ואתם תיאלצו לפנות לאמצעים נוספים כדי לתקן את זה. עדיף לוודא מראש שהחולצה נקייה, ו/או לנקות אותה היטב טרם הגיהוץ (באמצעות כביסה, למשל, כפי שהוזכר בהתחלה).
כמו כן ודאו שגם הכיסוי על קרש הגיהוץ נקי, ושאין כתמים ושאריות על תחתיות המגהץ עצמן. לעיתים תמצאו שאריות של כפתורי פלסטיק מומסים אל משטח המגהץ או קרש הגיהוץ, ואם תגנצו יחד עם השאריות הללו – הן עלולות לעבור אל החולצה. וחבל.
מומלץ מאוד להשתמש במגהץ קיטור, ולכן תצטרכו להוסיף מים אל תוך המגהץ. מומלץ להשתמש במים מזוקקים, מכיוון שהם "רכים" יותר ויש בהם מיעוט של מינרלים כגון סידן ומגנזיום.
מינרלים אלה עלולים להתגבש ולסתום את המגהץ וכן להשאיר משקעים דקים על גבי החולצה. אם תביטו על ראש המקלחת בבית, תוכלו לדעת האם המים רכים או קשים – ראש מקלחת מלא התגבשויות לבנות משמע שהמים קשים ומלאי מינרלים.
כמו כן מומלץ להתיז על החולצה מים באמצעות מכל תרסיס משלכם, שהוא עדיף בהשוואה ליכולת הריסוס המובנית של המגהץ. ברגע שהמגהץ הגיע לטמפרטורה הרצויה, זה הזמן לגהץ.
מומלץ להתחיל לגהץ בחלק הפנימי של כל חפת (קצה השרוול שבדרך כלל עשוי מבד נוקשה יותר). הקפידו לגהץ מהחלק החיצוני אל החלק הפנימי, אחרת תיצרו עוד קמטים במקום אלו שהעלמתם. מומלץ להתאמן עד שמשיגים יכולת גיהוץ טובה.
לאחר החפתים גהצו את השרוולים. מכיוון שכל שרוול כולל 2 שכבות בד, הניחו כל שרוול בצורה שטוחה על גבי קרש הגיהוץ. הניחו את המגהץ על ראש השרוול, בחיבור הכתף, והתחילו לעבור ביסודיות לאורך השרוול. התרכזו בחלק הפנימי והשתדלו לא לגהץ את שולי השרוול. קודם נגהץ את החלק האחורי של השרוול ולאחר מכן נהפוך את החולצה ונגהץ את החלק הקדמי.
בדיוק כמו עם חפתי השרוולים, גם צווארון החולצה עשוי בדרך כלל מחומר מעט יותר נוקשה, כדי שיוכל לשבת היטב סביב הצוואר. את הצווארון יש לגהץ בשני חצאים – חצי ימני וחצי שמאלי. בכל חצי יש להיכנס מהחוץ כלפי פנים בצורה עדינה ובתנועות קטנות ועגולות, וכמובן לא להצמיד את המגהץ יותר מדי אל הבד לאורך זמן. יש לגהץ את הצווארון הן בחלקו הפנימי והן בחלקו החיצוני.
פתחו את החולצה והניחו מחצית ממנה על גבי הקרש בצורה שטוחה וצמודה. העבירו את המגהץ על הבד בתנועות ארוכות, מהקצה התחתון לקצה העליון. מומלץ לעשות זאת קודם בחלק הפנימי, ורק לאחר מכן להפוך את הצד המגוהץ אל החלק החיצוני, זה שכולל את הכפתורים. בין כל 2 כפתורים בצעו לחיצה קצרה של 2 שניות עם חוד המגהץ, ועברו מייד למרווח בין 2 הכפתורים הבאים.
עברו על גב החולצה בתנועות מגהץ ארוכות, מהתחתית אל הקצה העליון. הקפידו לגהץ גם את פס הבד האופקי מתחת לצווארון, שמקיף את החולצה ומסתיים בחיבורי השרוולים.
בהצלחה!
כאשר אנו שומעים את הביטוי "קוד לבוש", סביר להניח שנשייך אותו לחוקים במקום העבודה. למרות שזה בדרך כלל המצב, בדרגות שונות של הקפדה, קוד לבוש יכול להיות רלוונטי גם במצבים ובאירועים חברתיים. כשמדובר בחתונה, למשל, קוד הלבוש עשוי להיות שורת טקסט קצרה המודפסת על גבי ההזמנה. עם זאת צריך…
במבט ראשון, חליפה מורכבת משני חלקים – מקטורן ומכנסיים. עם זאת, שני החלקים הללו מורכבים מארבעה סוגי בדים שונים: כותנה, משי, מוהר (אנגורה) וצמר. ארבעת הבדים האלה נחתכים ל-38 חלקים נפרדים – ותהליך המדידה, העיצוב והחיבור של החלקים האלה דורש לא פחות מ-228 צעדים. ניכר כי דרושה מומחיות ויד…
אופנה יוקרתית יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של אפשרויות. כשזה נוגע לאופנת גברים, פריטי הלבוש היקרים ביותר הם בדרך כלל חליפות מעוצבות שנתפרות על ידי מעצבי עילית. מה הופך חליפה מסוימת ליקרה יותר בהשוואה לאחרות? בדים יקרים ו/או נדירים, עיצוב ביד אומן, תפירה איכותית שאין לה תחליף וכמובן…